top of page

GOEDE AFSPRAKEN

MET KN!PPR ...

... maken steeds goede vrienden.  En dat is exact wat we van elkaar mogen zijn.

  

Dankzij de KN!PPR huisregels verbinden jij en ik ons aan een fijne en correcte samenwerking.

Neem ze even door voor je afspraak, zo maken we een goede start.

1.    Een eerste afspraak bij KN!PPR? Dan maak ik graag extra tijd om jou en je hond te leren kennen. Nuttige informatie zoals leeftijd, gedrag, medische achtergrond en de gewenste behandeling volgens mogelijkheden van de vacht worden rustig besproken.

Wees bij voorkeur 5 minuten voor het afgesproken tijdstip aanwezig in het salon bij je vervolgafspraken. Ik doorloop samen met jou nog even de details van de behandeling en verdere afspraken.  

Breng je hond ook altijd aangelijnd naar het salon. Zo kan ik zijn of haar veiligheid én die van anderen garanderen.

2.    KN!PPR controleert steeds volgende factoren bij elke afspraak om correct te communiceren over de vachtverzorging en de invloed op de uiteindelijke prijs: de rijpheid van de plukvachten, de aanwezigheid en hoeveelheid van knopen en/of klitten en de aanwezigheid van eventuele parasieten.

Heeft je hond een chronische of acute besmettelijke aandoening, sta ik er op dat je mij hiervan op de hoogte brengt vòòr de geplande afspraak. Zo kan ik steeds voldoende tijd inplannen voor de vachtverzorging van jouw hond en het ontsmetten van materiaal en ruimte nadien.

Vachtcorrecties kunnen worden besproken. We doorlopen samen de te ondernemen stappen, alsook eventuele verwachtingen naar intensievere thuisverzorging. 

3.    KN!PPR apprecieert het enorm dat je voorafgaand de vachtverzorging laat weten of je hond ooit agressief gedrag vertoonde of specifieke gedragsproblemen heeft.

Ik behoud daarom ook het recht om te weigeren een huisdier te verzorgen dat het risico loopt mij of zichzelf schade te berokkenen. Als je hond tijdens de verzorging (angst-)agressie vertoont waarover ik voor de verzorging niet correct werd geïnformeerd, zijn er 2 mogelijkheden:

- Het deel van de vachtverzorging dat deze reactie bij je hond uitlokt wordt doelbewust niet verder uitgevoerd.

- De volledige verdere verzorging wordt onmiddellijk beëindigd en KN!PPR neemt contact met je op om je hond op te halen. De vachtverzorging wordt voor de duur dat je hond wel werd behandeld in rekening gebracht.

4.    Bij KN!PPR worden de eigenaren niet aangemoedigd om aanwezig te blijven tijdens de vachtverzorging. Dit heeft tal van voordelen, zowel voor de hond als voor mezelf. Niettemin maak ik graag een uitzonderingen voor begeleide honden en hun eigenaar, alsook honden met speciale noden.

Er word je een indicatie van de duur van de vachtverzorging gegeven bij aanvang.  Je zal telefonisch worden gecontacteerd zodra je huisdier klaar is om opgehaald te worden. Het is raadzaam om niet eerder te arriveren aangezien je aanwezigheid de hond en mezelf kan afleiden tijdens het afronden van de trimbeurt. Na de vachtverzorging overloop ik met jou de verzorging van de vacht en de ideaal te volgen stappen naar een volgende verzorging.  Alle redelijke verzoeken voor wijzigingen worden onmiddellijk behandeld of genoteerd om tijdens de volgende trimbeurt toe te passen.

5.    Alle prijzen bij KN!PPR zijn 'vanaf'.  Deze richtprijzen zijn gebaseerd op een gezonde, klitvrije vacht bij een gesocialiseerde hond die een professionele vachtverzorging binnen redelijke normen goed toelaat. Alle afwijkingen hiervan kunnen resulteren in een aanpassing van deze richtprijzen.

Je kan verwachten meer te betalen dan de richtprijs bij:

- Geklitte, slecht onderhouden en/of overwoekerde vachten.

- Honden die moeilijk te hanteren zijn of niet meewerken tijdens het trimmen.

- Huisdieren met duidelijk overgewicht.

- Timide, angstige of nerveuze honden die regelmatig een pauze en speciale aanpak nodig hebben.

Al deze 'afwijkingen' vergen meer tijd, arbeid en/of product en de bijhorende kosten worden doorgerekend.

6.    Bij vervilte en verwaarloosde vachten moet KN!PPR afwijken van de standaard verzorging.  Als je hond nog ontklit kan worden, wordt dit uitsluitend naar mijn goeddunken uitgevoerd en met volledig oog op het welzijn van je hond.

Ontklitten tijdens een routinebeurt is beperkt tot maximaal 10 minuten en is alleen mogelijk als de knopen minimaal zijn.

Voor sterk geklitte vachten waarbij ontklitten niet meer mogelijk is, is de enige humane manier om hiermee om te gaan de vacht volledig kort te scheren.  Je krijgt een schatting van duurtijd en prijs voor deze procedure die aanzienlijk meer tijd, arbeid en slijtage van producten en gereedschappen kost dan een reguliere vachtverzorging. 

In het geval dat de vacht van je huisdier moet worden afgeknipt/afgeschoren om deze te bevrijden van vervilting of verwaarlozing van de vacht, is hondentrimsalon KN!PPR niet aansprakelijk voor de effecten van deze ingreep na de verzorging, die niet geheel zonder risico is.

7.    KN!PPR verzoekt je om minstens 48 uur op voorhand contact op te nemen als je je afspraak moet annuleren. Zo kan ik het vrijgekomen tijdsslot aan andere klanten aanbieden.

Bij laattijdige annuleringen of het niet opdagen wordt de volledige prijs van de geboekte trimbeurt in rekening gebracht. Dit bedrag dient betaald te worden na ontvangst van de factuur en voor een nieuw geboekte afspraak. 

Kan je niet tijdig aanwezig zijn (tot 30 minuten voor geplande aanvang van de vachtverzorging), geef dan gerust een seintje. Ik overloop de mogelijkheid om de afspraak alsnog door te laten gaan, of anders, te herplannen. Zo komen afspraken na jou niet in het gedrang en kunnen we ook jouw hond nog een rustige vachtverzorging garanderen.

8.    Maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus bij KN!PPR

- Het dragen van een mondmasker is verplicht.

- Wij houden 1,5m afstand van elkaar.

- Ontsmettende handgel is ter beschikking in het salon.

- Slechts 1 eigenaar brengt de hond op het afgesproken uur naar het salon. 

- Het contact wordt beperkt tot het hoogstnodige in functie van afspraken en verzorging.

- Voel je je ziek? Kom zeker niet langs en annuleer kosteloos je afspraak. 

Deze maatregelen zijn geldig, behoudens gepubliceerde wijzigingen vanuit het KB.

black-dog-fur-texture_70287-2107.jpg

GOUDEN TIPS

VAN KN!PPR ...

... zijn hun geld waard.  Profiteer van deze eenvoudige checklist en weetjes.

1.    Voor het welzijn en behagen van je hond zorg je voor:

- Het rustig uitlaten van je hond vooraf je afspraak. Indien je geen poepzakje bij de hand hebt, kom er gerust binnen eentje vragen.

- Het vermijden van een volle maag tijdens de verzorging. Dit is zeer onprettig voor je hond en kan leiden tot braken en zelfs erger, maagkantelingen.

- Een seintje bij loopsheid. Dan plant KN!PPR geïnteresseerde reuen in op en ander tijdstip.

- Het vermijden van natte vachten door zwem- of wasbeurt, bij aankomst. Deze is niet meteen behandelbaar volgens de KN!PPR werkwijze.  Zorg er daarom voor dat je hond op zijn minst handdoekdroog is.

2.    Voorkom pijnlijke klitten door ook thuis regelmatig je hond te kammen en/of borstelen. Controleer tijdens deze handelingen steeds op de aanwezigheid van parasieten.  Lukt dit niet, vraag dan zeker om advies of een tussentijdse borstelbeurt bij KN!PPR. Op deze manier bespaar je je hond niet enkel van pijnlijke ontklitbeurten of kortgeschoren vacht, maar ook op de meerprijs van de behandeling.

3.    Wees trimsalonstress bij je hond voor en kom tijdig langs met je pup.  Vanaf 8 weken en zodra de inentingen in orde zijn, biedt KN!PPR pupgewenning aan. Ik laat je pup kennis maken met de aanrakingen en geluiden gelinkt aan een vachtverzorging of start meteen met de ‘light-versie’. Ook advies voor de gewenning tijdens de thuisverzorging wordt samen besproken. Regelmatige herhaling hiervan tijdens deze socialiseringsperiode, ook thuis, zorgen voor een stressvrije hond op de trimtafel.

4.    Er zijn voldoende parkeerplaatsen aan het salon en parkeren is gratis.

bottom of page